Dolce vita według Davida Rocco Odcinek 1 (Sezon 5) - Palio

Kanada 2017

Streszczenie odcinka

Szef kuchni David Rocco wyrusza w kulinarną podróż po północnych Włoszech. Poznaje miejscowych rybaków, szefów kuchni, rolników, masarzy, serowarów i restauratorów, których łączy zamiłowanie do dobrego jedzenia i śródziemnomorskiego stylu życia. Kosztuje tradycyjnych toskańskich dań i produktów, nie cofa się jednak przed odważnymi eksperymentami. Wytrawne lody, owoce morza z serem czy amerykański Dzień Niepodległości po toskańsku to tylko niektóre wyzwania, z którymi zmierzy się w swoim programie. "Palio di Siena to jeden z najsłynniejszych i najstarszych wyścigów konnych w Europie. Festiwal o wielowiekowej tradycji łączy sąsiedzkie zmagania, parady i, jakże by inaczej, jedzenie! Gospodarz programu korzysta z zaproszenia Contrady del Buco, jednej z dzielnic, w której około 1500 kibiców zbiera się na wspólną kolację dzień przed wyścigiem. David natychmiast zakasuje rękawy i bierze się do pracy w kuchni. Na stole pojawią się takie przysmaki jak wieprzowina w migdałach i kminie, panzanella, szpinak sauté, carbonara czy makaron pici z pancettą, bobem i szparagami."

Kategoria wiekowa:

Gatunek:Serial/Serial dokumentalny

Dolce vita według Davida Rocco w telewizji

Galeria

Palio
Palio
Palio
Palio
Palio
Palio
  • Palio
  • Palio
  • Palio
  • Palio
  • Palio
  • Palio

Powiązane artykuły