Dolce vita według Davida RoccoOdcinki Dolce vita według Davida Rocco Streszczenia odcinków David Rocco's Dolce Vita, Kanada 2017 Sezon 6 Odcinek 6 (Sezon 6) - Nad morzem Chcąc poznać kulisy branży rybnej, David spotyka się z braćmi Mattiucci, którzy prowadzą znaną rodzinną firmę. Wspólnie pojadą po towar do rybaków i przygotują eleganckie danie. Odcinek 4 (Sezon 6) - Gotowanie na wulkanie David podejmuje się niezwykłego zadania, przygotuje potrawę z owoców morza, wykorzystując energię czynnego wulkanu, Solfatary. Potem weźmie też udział w polowaniu na ośmiornicę. Odcinek 3 (Sezon 6) - Uliczne smaki Neapolu David odkrywa smaki ulicznego jedzenia Neapolu. Jego przewodnikiem będzie Egidio, miejscowy bloger kulinarny. Razem spróbują klasycznych przekąsek i bardziej oryginalnych dań. Odcinek 2 (Sezon 6) - O pizza mia! Chcąc poznać sekret pizzy idealnej, David odwiedza jedną z najstarszych pizzerii w Neapolu. Próbuje różnych rodzajów pizzy i przygotowuje warsztaty kulinarne dla dzieci. Odcinek 1 (Sezon 6) - Wiosna na Ischii David Rocco świętuje nadejście wiosny razem z mieszkańcami Ischii, niewielkiej wyspy w Zatoce Neapolitańskiej. Przez cały weekend wspólnie gotują, jedzą i świętują. Sezon 5 Odcinek 13 (Sezon 5) - Od kłosa do makaronu W Villi Poggio Bartoli młócka pszenicy odbywa się przy użyciu zabytkowych maszyn z lat 20. XX w. David pomaga pracownikom przy żniwach, by poznać tajniki uprawy jednego z najważniejszych zbóż. Odcinek 12 (Sezon 5) - Ocet balsamiczny z Modeny Szef kuchni David Rocco wyrusza w kulinarną podróż po północnych Włoszech. Poznaje miejscowych rybaków, szefów kuchni, rolników, masarzy, serowarów i restauratorów, których łączy zamiłowanie do dobrego jedzenia i śródziemnomorskiego stylu życia. Odcinek 11 (Sezon 5) - Simone i przyjaciele Szef kuchni David Rocco wyrusza w kulinarną podróż po północnych Włoszech. Poznaje miejscowych rybaków, szefów kuchni, rolników, masarzy, serowarów i restauratorów, których łączy zamiłowanie do dobrego jedzenia i śródziemnomorskiego stylu życia. Odcinek 10 (Sezon 5) - Na lądzie i morzu Szef kuchni David Rocco wyrusza w kulinarną podróż po północnych Włoszech. Poznaje miejscowych rybaków, szefów kuchni, rolników, masarzy, serowarów i restauratorów, których łączy zamiłowanie do dobrego jedzenia i śródziemnomorskiego stylu życia. Odcinek 9 (Sezon 5) - Rybak z Orbetello Szef kuchni David Rocco wyrusza w kulinarną podróż po północnych Włoszech. Poznaje miejscowych rybaków, szefów kuchni, rolników, masarzy, serowarów i restauratorów, których łączy zamiłowanie do dobrego jedzenia i śródziemnomorskiego stylu życia. Odcinek 8 (Sezon 5) - Mięsna uczta u Daria Szef kuchni David Rocco wyrusza w kulinarną podróż po północnych Włoszech. Poznaje miejscowych rybaków, szefów kuchni, rolników, masarzy, serowarów i restauratorów, których łączy zamiłowanie do dobrego jedzenia i śródziemnomorskiego stylu życia. Odcinek 7 (Sezon 5) - Wakacje pełne smaków W samym sercu Toskanii siostra Davida prowadzi letni obóz dla młodzieży w amerykańskim stylu. Gospodarz odwiedza swoje dzieci, które spędzają tam wakacje. Odcinek 6 (Sezon 5) - Parmezan Szef kuchni David Rocco wyrusza w kulinarną podróż po północnych Włoszech. Poznaje miejscowych rybaków, szefów kuchni, rolników, masarzy, serowarów i restauratorów, których łączy zamiłowanie do dobrego jedzenia i śródziemnomorskiego stylu życia. Odcinek 5 (Sezon 5) - Pitigliano David wyrusza do malowniczego średniowiecznego miasteczka Pitigliano w Toskanii, znanego także jako "mała Jerozolima", by poznać mieszkańców i wraz z nimi biesiadować w pięknym otoczeniu. Odcinek 4 (Sezon 5) - Indie we Florencji Szef kuchni David Rocco wyrusza w kulinarną podróż po północnych Włoszech. Poznaje miejscowych rybaków, szefów kuchni, rolników, masarzy, serowarów i restauratorów, których łączy zamiłowanie do dobrego jedzenia i śródziemnomorskiego stylu życia. Odcinek 3 (Sezon 5) - Na lody! Szef kuchni David Rocco wyrusza w kulinarną podróż po północnych Włoszech. Poznaje miejscowych rybaków, szefów kuchni, rolników, masarzy, serowarów i restauratorów, których łączy zamiłowanie do dobrego jedzenia i śródziemnomorskiego stylu życia. Odcinek 2 (Sezon 5) - Czwarty lipca David wybiera się do pensjonatu pod Sieną. Właścicielka podejmuje gości z całego świata. 4 lipca Rocco pomaga w przygotowaniu kolacji z okazji amerykańskiego Dnia Niepodległości. Odcinek 1 (Sezon 5) - Palio Palio di Siena to jeden z najsłynniejszych i najstarszych wyścigów konnych w Europie. Festiwal łączy sąsiedzkie zmagania, parady i jedzenie. Rocco udaje się do dzielnicy Contrada del Buco. Sezon 4 Odcinek 14 (Sezon 4) - Święta w Toskanii "David i Nina cieszą się świąteczną atmosferą Florencji i obchodzą Boże Narodzenie w swoim wiejskim domu w Toskanii, gdzie towarzyszą im rodzina i przyjaciele. David przyrządza tradycyjne włoskie potrawy takie jak nadziewany, smażony kalmar i ośmiornica z grilla. Odcinek 13 (Sezon 4) - Ocet David wybiera się do toskańskiego miasteczka Volpaia, aby dowiedzieć się, jak wytwarza się ocet. Miejscowi producenci słyną także z produkcji wina. 12 Następna Dolce vita według Davida Rocco w telewizji Wtorek 12.02.2019 08:00 Odcinek13 Sezon5 Nat Geo People Środa 12.06.2019 10:30 Odcinek1 Sezon5 Nat Geo People Czwartek 13.06.2019 10:00 Odcinek2 Sezon5 Nat Geo People Czwartek 13.06.2019 10:30 Odcinek3 Sezon5 Nat Geo People Piątek 14.06.2019 10:00 Odcinek4 Sezon5 Nat Geo People Poniedziałek 17.06.2019 10:00 Odcinek6 Sezon5 Nat Geo People Poniedziałek 17.06.2019 10:30 Odcinek7 Sezon5 Nat Geo People Wtorek 18.06.2019 10:30 Odcinek9 Sezon5 Nat Geo People Środa 19.06.2019 10:00 Odcinek10 Sezon5 Nat Geo People Środa 19.06.2019 10:30 Odcinek11 Sezon5 Nat Geo People Czwartek 20.06.2019 10:00 Odcinek12 Sezon5 Nat Geo People Czwartek 20.06.2019 10:30 Odcinek13 Sezon5 Nat Geo People Pokaż więcej Pokaż mniej Podobne programy Wojny magazynowe: Kanada Owcze szaleństwo Polowanie na myśliwego Zagadkowe zgony Policja dla zwierząt w RPA Pogotowie ratunkowe dla zwierząt Polskie prywatne zbrodnie Bliźniacze zło Anatomia głupoty według Richarda Hammonda Ślubny salon marzeń