Dolce vita według Davida Rocco Odcinek 5 (Sezon 5) - Pitigliano
David Rocco's Dolce Vita, Kanada 2017
Streszczenie odcinka
Szef kuchni David Rocco wyrusza w kulinarną podróż po północnych Włoszech. Poznaje miejscowych rybaków, szefów kuchni, rolników, masarzy, serowarów i restauratorów, których łączy zamiłowanie do dobrego jedzenia i śródziemnomorskiego stylu życia. Kosztuje tradycyjnych toskańskich dań i produktów, nie cofa się jednak przed odważnymi eksperymentami. Wytrawne lody, owoce morza z serem czy amerykański Dzień Niepodległości po toskańsku to tylko niektóre wyzwania, z którymi zmierzy się w swoim programie. "Południe Toskanii jest usiane mniej znanymi turystom miejscowościami, które zasługują na miano prawdziwych perełek. David wyrusza do malowniczego średniowiecznego miasteczka Pitigliano, znanego także jako "mała Jerozolima", by poznać miejscowych i wraz z nimi biesiadować w pięknym otoczeniu."
Kategoria wiekowa:
Gatunek:Serial/Serial dokumentalny