Dolce vita według Davida Rocco Odcinek 6 (Sezon 5) - Parmezan

Kanada 2017

Streszczenie odcinka

Szef kuchni David Rocco wyrusza w kulinarną podróż po północnych Włoszech. Poznaje miejscowych rybaków, szefów kuchni, rolników, masarzy, serowarów i restauratorów, których łączy zamiłowanie do dobrego jedzenia i śródziemnomorskiego stylu życia. Kosztuje tradycyjnych toskańskich dań i produktów, nie cofa się jednak przed odważnymi eksperymentami. Wytrawne lody, owoce morza z serem czy amerykański Dzień Niepodległości po toskańsku to tylko niektóre wyzwania, z którymi zmierzy się w swoim programie. "Nicola Bertinelli to prawdziwy człowiek interesu. Zaczął od produkcji Parmigiano-Reggiano w rodzinnym gospodarstwie mleczarskim. Obecnie jest nie tylko właścicielem farmy, ale także sklepu, kawiarni i baru, który wieczorem przekształca się w dyskotekę z basenem. Bawią się tu tysiące miejscowych. David spotyka się z przedsiębiorcą, by wysłuchać jego historii i przygotować doskonałe potrawy z dodatkiem słynnego sera."

Kategoria wiekowa:

Gatunek:Serial/Serial dokumentalny

Dolce vita według Davida Rocco w telewizji

Galeria

Parmezan
Parmezan
Parmezan
Parmezan
Parmezan
  • Parmezan
  • Parmezan
  • Parmezan
  • Parmezan
  • Parmezan

Powiązane artykuły