Dolce vita według Davida Rocco Odcinek 13 (Sezon 5) - Od kłosa do makaronu

Kanada 2017

Streszczenie odcinka

Szef kuchni David Rocco wyrusza w kulinarną podróż po północnych Włoszech. Poznaje miejscowych rybaków, szefów kuchni, rolników, masarzy, serowarów i restauratorów, których łączy zamiłowanie do dobrego jedzenia i śródziemnomorskiego stylu życia. Kosztuje tradycyjnych toskańskich dań i produktów, nie cofa się jednak przed odważnymi eksperymentami. Wytrawne lody, owoce morza z serem czy amerykański Dzień Niepodległości po toskańsku to tylko niektóre wyzwania, z którymi zmierzy się w swoim programie. "W Villi Poggio Bartoli żniwa to poważna sprawa. Młócka pszenicy wciąż odbywa się tu przy użyciu zabytkowych maszyn z lat 20, choć pracownicy nie należą do najmłodszych! David podaje im pomocną dłoń i włącza się w starodawną tradycję, by poznać tajniki uprawy jednego z najważniejszych zbóż świata."

Kategoria wiekowa:

Gatunek:Serial/Serial dokumentalny

Dolce vita według Davida Rocco w telewizji

Galeria

Od kłosa do makaronu
Od kłosa do makaronu
Od kłosa do makaronu
  • Od kłosa do makaronu
  • Od kłosa do makaronu
  • Od kłosa do makaronu

Powiązane artykuły