Dolce vita według Davida Rocco Odcinek 13 (Sezon 5) - Od kłosa do makaronu
David Rocco's Dolce Vita, Kanada 2017
Streszczenie odcinka
Szef kuchni David Rocco wyrusza w kulinarną podróż po północnych Włoszech. Poznaje miejscowych rybaków, szefów kuchni, rolników, masarzy, serowarów i restauratorów, których łączy zamiłowanie do dobrego jedzenia i śródziemnomorskiego stylu życia. Kosztuje tradycyjnych toskańskich dań i produktów, nie cofa się jednak przed odważnymi eksperymentami. Wytrawne lody, owoce morza z serem czy amerykański Dzień Niepodległości po toskańsku to tylko niektóre wyzwania, z którymi zmierzy się w swoim programie. "W Villi Poggio Bartoli żniwa to poważna sprawa. Młócka pszenicy wciąż odbywa się tu przy użyciu zabytkowych maszyn z lat 20, choć pracownicy nie należą do najmłodszych! David podaje im pomocną dłoń i włącza się w starodawną tradycję, by poznać tajniki uprawy jednego z najważniejszych zbóż świata."
Kategoria wiekowa:
Gatunek:Serial/Serial dokumentalny