Dolce vita według Davida Rocco Odcinek 12 (Sezon 5) - Ocet balsamiczny z Modeny

Kanada 2017

Streszczenie odcinka

Szef kuchni David Rocco wyrusza w kulinarną podróż po północnych Włoszech. Poznaje miejscowych rybaków, szefów kuchni, rolników, masarzy, serowarów i restauratorów, których łączy zamiłowanie do dobrego jedzenia i śródziemnomorskiego stylu życia. Kosztuje tradycyjnych toskańskich dań i produktów, nie cofa się jednak przed odważnymi eksperymentami. Wytrawne lody, owoce morza z serem czy amerykański Dzień Niepodległości po toskańsku to tylko niektóre wyzwania, z którymi zmierzy się w swoim programie. "Zabytkowa Modena słynie z pięknej architektury, sportowych samochodów i Pavarottiego, ale każdy smakosz wie, że najważniejszym produktem eksportowym tego miasta jest ocet balsamiczny. Prowadzący program spotka się z Angelem Giacobazzim, którego rodzina od czterech pokoleń produkuje Aceto Balsamico di Modena. Razem odwiedzą piwnicę, w której ocet dojrzewa nawet przez 35 lat. David aż się pali, by wykorzystać go w kuchni. "

Kategoria wiekowa:

Gatunek:Serial/Serial dokumentalny

Dolce vita według Davida Rocco w telewizji

Galeria

Ocet balsamiczny z Modeny
Ocet balsamiczny z Modeny
Ocet balsamiczny z Modeny
  • Ocet balsamiczny z Modeny
  • Ocet balsamiczny z Modeny
  • Ocet balsamiczny z Modeny

Powiązane artykuły