Dolce vita według Davida Rocco Odcinek 3 (Sezon 5) - Na lody!

Kanada 2017

Streszczenie odcinka

Szef kuchni David Rocco wyrusza w kulinarną podróż po północnych Włoszech. Poznaje miejscowych rybaków, szefów kuchni, rolników, masarzy, serowarów i restauratorów, których łączy zamiłowanie do dobrego jedzenia i śródziemnomorskiego stylu życia. Kosztuje tradycyjnych toskańskich dań i produktów, nie cofa się jednak przed odważnymi eksperymentami. Wytrawne lody, owoce morza z serem czy amerykański Dzień Niepodległości po toskańsku to tylko niektóre wyzwania, z którymi zmierzy się w swoim programie. "David udaje się do Florencji, która jest kolebką lodów, gdzie pozna Vetulia Bondiego, producenta włoskich gelato. Wspólnie będą eksperymentować z łączeniem słodkich i wytrawnych smaków, wykorzystując popularny deser w nietypowy sposób. David kontynuuje przygodę w miejscowym barze, gdzie przygotowuje lodowe wersje klasycznych włoskich drinków, takich jak negroni czy aperol spritz. Poda także tuńczyka a la sushi z lodami wasabi, cacio e pepe z lodami z pecorino i risotto ai porcini z lodami o smaku kalaminty."

Kategoria wiekowa:

Gatunek:Serial/Serial dokumentalny

Dolce vita według Davida Rocco w telewizji

Galeria

Na lody!
Na lody!
Na lody!
Na lody!
Na lody!
  • Na lody!
  • Na lody!
  • Na lody!
  • Na lody!
  • Na lody!

Powiązane artykuły