- Wykorzystano prawie 1000 jaj, 160 kostek masła, 30 litrów śmietany i 20 kg czekolady - turniejowe słodkości już zostały upieczone. Rywalizacja była tym większa, im bliżej było do finału. Kto zwyciężył, i jak smakowały turniejowe wypieki, tego dowiemy się już we wrześniu na antenie TLC.
W pierwszym tygodniu lipca zakończono nagrania do drugiej edycji "Polskiego turnieju wypieków". Zmagania finałowej 10 widzowie będą mogli śledzić już niebawem. Druga edycja "Polskiego turnieju wypieków kręcona była w Szczawnicy, Strzelinku koło Słupska i Toruniu. Program poprowadzi Katarzyna Skrzyneckai Piotr Gąsowski. Duet, świetnie znany publiczności, będzie przewodnikiem widzów po świecie słodkości oraz recenzentem przygotowanych dzieł. To Kasia i Piotr przybliżą nam, jak smakują turniejowe pyszności.
CZYTAJ TAKŻE:
DRUGA EDYCJA "POLSKIEGO TURNIEJU WYPIEKÓW" - KATARZYNA SKRZYNECKA ZASTĄPI MARTĘ GRYCAN
POLSKI TURNIEJ WYPIEKÓW: PIOTR GĄSOWSKI I MARTA GRYCAN NA ZAMOJSKIEJ STARÓWCE
Druga edycja "Polskiego turnieju wypieków" składać się będzie z siedmiu 60-minutowych odcinków. Już wiemy, że dużym wyzwaniem dla zawodników był strudel. Zmierzenie się z osiągnięciami światowego cukiernictwa, takimi jak makaroniki czy tort croquembouche, także nie należało do łatwych zadań. Jednak najtrudniejsze okazało się przygotowanie autorskiego dzieła. Wymagało to od uczestników wiele odwagi i doskonałego kunsztu, również dlatego, że było oceniane przez wybitnych ekspertów z dziedziny cukiernictwa - Bożenę Sikoń i Tomasza Dekera.
