Okrasa łamie przepisyOdcinki Okrasa łamie przepisy Streszczenia odcinków Polska 2024 Odcinek 44 - Karp nie tylko na Wigilię Karol Okrasa wyrusza na wyprawy kulinarne do wybranych zakątków Polski. Przygotowuje smaczne dania, podkreśla ich walory smakowe i zdrowotne. Przy okazji prezentuje region i miejscowość. Odcinek 43 - Nieznany burak cukrowy W tym odcinku Karol Okrasa zaprasza na dania z buraka cukrowego. To niegdyś bardzo popularny składnik w polskiej kuchni, obecnie - zapomniany. Odcinek 42 - Kiszona kapusta - zdrowie z beczki Karol Okrasa wyrusza na wyprawy kulinarne do wybranych zakątków Polski. Przygotowuje smaczne dania, podkreśla ich walory smakowe i zdrowotne. Przy okazji prezentuje region i miejscowość. Odcinek 41 - Smażenie powideł Karol Okrasa wyrusza na wyprawy kulinarne do wybranych zakątków Polski. Przygotowuje smaczne dania, podkreśla ich walory smakowe i zdrowotne. Przy okazji prezentuje region i miejscowość. Odcinek 40 - Gęś z jabłkami inaczej Karol Okrasa wyrusza na wyprawy kulinarne do wybranych zakątków Polski. Przygotowuje smaczne dania, podkreśla ich walory smakowe i zdrowotne. Przy okazji prezentuje region i miejscowość. Odcinek 39 - Las - największa spiżarnia Karol Okrasa wyrusza na wyprawy kulinarne do wybranych zakątków Polski. Przygotowuje smaczne dania, podkreśla ich walory smakowe i zdrowotne. Przy okazji prezentuje region i miejscowość. Odcinek 38 - Kuchnia na wodzie termalnej Karol Okrasa wyrusza na wyprawy kulinarne do wybranych zakątków Polski. Przygotowuje smaczne dania, podkreśla ich walory smakowe i zdrowotne. Przy okazji prezentuje region i miejscowość. Odcinek 37 - Kapłony w Wilanowie Karol Okrasa wyrusza na wyprawy kulinarne do wybranych zakątków Polski. Przygotowuje smaczne dania, podkreśla ich walory smakowe i zdrowotne. Przy okazji prezentuje region i miejscowość. Odcinek 36 - Perliczka na nowo odkryta Karol Okrasa wyrusza na wyprawy kulinarne do wybranych zakątków Polski. Przygotowuje smaczne dania, podkreśla ich walory smakowe i zdrowotne. Przy okazji prezentuje region i miejscowość. Odcinek 35 - W krainie papryki Tym razem Karol rusza do gminy Zakrzew. Region radomski jest drugim w Europie pod względem wielkości produkcji papryki. Kucharz spotka się z jednym z pionierów produkcji tego warzywa w kraju. Odcinek 34 - Gotowanie na biwaku Karol Okrasa wyrusza na wyprawy kulinarne do wybranych zakątków Polski. Przygotowuje smaczne dania, podkreśla ich walory smakowe i zdrowotne. Przy okazji prezentuje region i miejscowość. Odcinek 33 - Pomorski król - ziemniak Karol Okrasa wyrusza na wyprawy kulinarne do wybranych zakątków Polski. Przygotowuje smaczne dania, podkreśla ich walory smakowe i zdrowotne. Przy okazji prezentuje region i miejscowość. Odcinek 32 - Z łąki i z warzywnika Karol Okrasa wyrusza na wyprawy kulinarne do wybranych zakątków Polski. Przygotowuje smaczne dania, podkreśla ich walory smakowe i zdrowotne. Przy okazji prezentuje region i miejscowość. Odcinek 31 - Na ryby do Gdańska Karol Okrasa wyrusza na wyprawy kulinarne do wybranych zakątków Polski. Przygotowuje smaczne dania, podkreśla ich walory smakowe i zdrowotne. Przy okazji prezentuje region i miejscowość. Odcinek 30 - Od żniw do chleba Karol Okrasa jedzie na obrzeża Puszczy Białowieskiej. Bierze udział w żniwach, podczas których żyto kosi się kosą, a nie kombajnem. Kucharz przygotuje dwa dania z baraniny. Odcinek 29 - Grilowanie w przedszkolu Karol Okrasa wyrusza na wyprawy kulinarne do wybranych zakątków Polski. Przygotowuje smaczne dania, podkreśla ich walory smakowe i zdrowotne. Przy okazji prezentuje region i miejscowość. Odcinek 28 - Inne oblicze pstrąga Karol zaprasza na potrawy z pstrąga. To obecnie dość popularna ryba słodkowodna. Zazwyczaj podaje się ją smażoną w całości z patelni. Kucharz przygotuje coś innego. Odcinek 27 - Wiosenne grillowanie z nowalijkami Karol Okrasa wyrusza na wyprawy kulinarne do wybranych zakątków Polski. Przygotowuje smaczne dania, podkreśla ich walory smakowe i zdrowotne. Przy okazji prezentuje region i miejscowość. Odcinek 26 - Gotowanie w przedszkolu Karol zaprasza do Krotoszyna na gotowanie z dziećmi w przedszkolu w Roszkach. Widzowie dowiedzą się, jakie potrawy lubią najmłodsi i czy maluchy z przedszkola sprawdzą się jako młodzi kucharze. Odcinek 25 - Biesiada z Bractwem Kurkowym W tym odcinku Karol Okrasa zaprasza do Krotoszyna, gdzie wspólnie z Kurkowym Bractwem Strzeleckim będzie przygotowywał wędzone polędwiczki, cynaderki królewskie oraz podroby w miodzie. Poprzednia 1...22232425 Następna Okrasa łamie przepisy w telewizji Poniedziałek 26.05.2025 12:00 Odcinek71 TVP Białystok Poniedziałek 26.05.2025 12:00 Odcinek71 TVP Gorzów Wielkopolski Poniedziałek 26.05.2025 12:00 Odcinek71 TVP Warszawa Poniedziałek 26.05.2025 12:00 Odcinek71 TVP Łódź Poniedziałek 26.05.2025 12:00 Odcinek71 TVP Katowice Poniedziałek 26.05.2025 12:00 Odcinek71 TVP Lublin Poniedziałek 26.05.2025 12:00 Odcinek71 TVP Rzeszów Poniedziałek 26.05.2025 12:00 Odcinek71 TVP Bydgoszcz Poniedziałek 26.05.2025 12:00 Odcinek71 TVP Opole Poniedziałek 26.05.2025 12:00 Odcinek71 TVP Szczecin Poniedziałek 26.05.2025 16:10 Odcinek313 TVP HD Poniedziałek 26.05.2025 18:40 Odcinek382 TVP Rozrywka Pokaż więcej Pokaż mniej Podobne programy Co niesie dzień Wstęp wolny z kulturą Rusz się, człowieku ABC GOTOWANIA Kuchnia Billa: Notting Hill Jakubiak lokalnie Panorama litewska Mammaryla Jacques Pepin: podstawy dobrej kuchni Jazda polska, czyli jak przetrwać na polskich drogach