StacjeKuchnia+ HD09.04.2012 Kuchnia+ HD - Program TV na 09.04.2012 Od rana Po południu Wieczór 13 Lat Temu 09.04 Wczoraj Dzisiaj Jutro Sobota 17.05 Niedziela 18.05 Poniedziałek 19.05 Wtorek 20.05 Środa 21.05 Czwartek 22.05 Piątek 23.05 Sobota 24.05 Niedziela 25.05 Archiwum Smaki bez granic Serial dokumentalny Podróż do Rio de Janeiro, Tajlandii, Senegalu, Słowenii, Taiti, Sztokholmu, Czech, na Litwę, Łotwę, Cypr i Maltę, podczas której realizatorzy przedstawią specjały i koloryt lokalnych kuchni. 00:00 Wino - instrukcja obsługi Magazyn poradnikowy Twórcom przyświecał jeden cel: odczarować świat wina i udowodnić, że wybieranie, podawanie i spożywanie wina nie musi wiązać się ze skomplikowanymi procedurami. 00:05 Pyszne weekendy Billa Magazyn kulinarny Weekend to doskonały moment na spotkanie towarzyskie i biesiadowanie przy stole. Dobry czas na wypróbowanie nowych przepisów i poszukanie kulinarnych inspiracji. Bill Granger zaprasza na ucztę. 00:15 Ekonomia gastronomii Serial dokumentalny W każdym odcinku Allegra McEvedy i Paul Merrett spotykają się z rodziną, która chce zmienić nawyki żywieniowe i ograniczyć wydatki na jedzenie. Gospodarze przeanalizują na czym polegają błędy. 01:05 Para w kuchni Magazyn kulinarny Program skierowany do osób pragnących zgłębiać sztukę kulinarną, szukających inspiracji, chętnych do próbowania nowych smaków oraz otwartych na eksperymenty kulinarne. 02:05 Słodki drań Magazyn kulinarny W każdym wydaniu Jacek Sikora prezentuje 3 doskonałe przepisy z cukierni ojca i dziadka. Pyszności powstają w scenerii starego dworku, a kulinarne popisy są przeplatane anegdotami z życia gospodarza. 02:35 Adam po pracy Magazyn kulinarny Adam Chrząstowski wyczarowuje dla widzów smakowite potrawy, doskonałe na rozgrzewkę, poprawę humoru i zimową chandrę. Opierając menu na najświeższych produktach, przygotuje trzy dania. 03:00 Szefowie kuchni Magazyn kulinarny Propozycja dla widzów, którzy przełamali już pierwsze kuchenne lody, ale także dla tych, którzy dopiero zaczynają kulinarną przygodę. Gospodarze zdradzają tajniki przygotowywania smacznych potraw. 03:25 Kalifornia w butelce Odcinek 2 Serial dokumentalny W słonecznej Kalifornii Tomasz Prange-Barczyński snuje opowieść o winie i ludziach, którzy je produkują, o uprawach winogron i winiarskiej kulturze regionu. 03:55 Spalony? Magazyn poradnikowy Program niezwykłego duetu: byłego piłkarza, komentatora piłkarskiego Marcina Rosłonia oraz Tomasza Leśniaka, kucharza reprezentacji Polski w piłce nożnej, szefa kuchni hotelu Sheraton w Krakowie. 04:25 Kuroniowie rozgryzają Odcinek 4 Magazyn poradnikowy Jan i Jakub Kuroniowie, synowie Macieja Kuronia, przedstawiają kuchnię europejską poprzez ulubione dania znanych Europejczyków, najsłynniejsze przepisy stworzone ku czci znanych postaci. 04:50 Koszer macher Odcinek 5 Serial dokumentalny Malka Kafka zaprasza w podróż po żydowskim świecie, ukazując jego różnorodność. W warszawskiej kuchni przygotowuje autorskie dania koszerne z dostępnych w Polsce produktów. 05:10 Teraz Brygida! Magazyn poradnikowy Brygida Kosel prezentuje dania kuchni polskiej. Właścicielka kilku warszawskich restauracji przekonuje, że rodzima kuchnia nie musi być niezdrowa, skomplikowana i czasochłonna. 06:00 Adam w sieci: patenty i triki Odcinek 6 Serial dokumentalny Prowadzący pokazuje, jak rozwiązać problemy trapiące domowych szefów kuchni oraz jak być przygotowanym na niespodzianki, które mogą zdarzyć się w każdej chwili. 06:30 Telesprzedaż Program reklamowy Magazyn reklamowy prezentujący artykuły gospodarstwa domowego, urządzenia do poprawy kondycji i zdrowia. 06:45 Wyhodowane z miłością Serial dokumentalny 08:20 Babeczki Wielkanocne Magazyn kulinarny 08:50 Jakubiak w sezonie Odcinek 4 Sezon 3 Magazyn kulinarny Tomek Jakubiak, miłośnik dobrego jedzenia, zaprasza na niezwykłą podróż po kraju. Widzowie mają szansę zgłębić tajemnice lokalnych produktów, które będą inspiracją do stworzenia wyśmienitych dań. 09:20 Łakocie Bożeny Sikoń Odcinek 2 Magazyn kulinarny Pani Bożena dzieli się z widzami prostymi patentami i nieskomplikowanymi przepisami na słodkie łakocie. Tematem przewodnim każdego odcinka jest produkt lub baza, na podstawie której Bożena Sikoń wyczaruje trzy zupełnie różne desery. 09:45 Stuart McGill w winnicach Australii Serial dokumentalny Stuart MacGill odwiedza kilka regionów winiarskich w Australii: Mudgee, Barossa Valley, Rutherglen, Swan Valley, Orange i Clare Valley. Nowej Zelandii udaje się do Marlborough i Hawkes Bay. 10:00 Ser w plasterkach Serial dokumentalny 10:30 Fenomeny nowoczesnego świata Serial dokumentalny W każdym odcinku twórcy przedstawiają produkt lub zjawisko związane z jedzeniem, łączące się nierozerwalnie ze współczesnym światem, rozwojem technologii i przemysłu. 10:55 Antony Worrall Thompson w Brunei Film dokumentalny Antony Worrall Thompson wyrusza w daleką podróż do Brunei, niewielkiego państwa w południowowschodniej Azji, które wyróżnia kultura i tradycyjna malajska kuchnia. 11:40 Cały świat je... Serial dokumentalny Seria pokazuje aspekty społeczne, ekonomiczne, kulturowe i psychologiczne "globalnych" potraw, takich jak pizza, kanapki, sushi, frytki, czy makaron. 12:40 Guy Martin. Mistrz sztuki kulinarnej Film dokumentalny Dla Guya Martina gotowanie jest aktem dzielenia się i przekazywania pozytywnych emocji. Uważa on, że odpowiednio przygotowane potrawy mogą być środkiem wyrazu i dziełem osobistej kreacji. 13:35 Jak się robi najlepsze... Serial dokumentalny W każdym odcinku przedstawiono jeden produkt spożywczy łączący się z rozwojem technologii i przemysłu. Program zdradza, ile wart jest czekoladowy biznes. 14:30 Opowieści z River Cottage Serial dokumentalny Po trzech latach spędzonych na wsi Hugh Fearnley-Whittingstall wspomina to, co mu się przydarzyło i próbuje wyciągnąć wnioski z pobytu w River Cottage. 15:20 Martha Talk show Martha Stewart prezentuje inspirujące pomysły dotyczące kuchni, urządzania przyjęć czy dekoracji domu. Jest niekwestionowanym autorytetem dla milionów pań na całym świecie. 15:50 Na słodko Magazyn kulinarny W każdym wydaniu Anna Olson prezentuje dwa przepisy: jeden łatwy, do przygotowania w kilka minut, a drugi nieco bardziej skomplikowany, wymagający więcej czasu i zaangażowania. 16:40 Smaki bez granic Serial dokumentalny Podróż do Rio de Janeiro, Tajlandii, Senegalu, Słowenii, Taiti, Sztokholmu, Czech, na Litwę, Łotwę, Cypr i Maltę, podczas której realizatorzy przedstawią specjały i koloryt lokalnych kuchni. 17:10 Annabel Langbein: kuchnia w stylu wolnym Magazyn kulinarny Annabel Langbein zaprasza do Nowej Zelandii. Program jest źródłem nie tylko kulinarnych inspiracji, ale też pięknych widoków. 17:20 Domowy kucharz Magazyn kulinarny Szef kuchni Michael Smith pokazuje, w jaki sposób przyrządzić nieskomplikowane i smaczne posiłki, łączyć smaki, aby się idealnie dopełniały. Zdradzi także sekrety prostych technik kulinarnych. 17:45 Kuchnia dzika z natury Serial dokumentalny Autorzy podążają za ekscentrycznym gospodarzem po dzikich ostępach przyrody. Hugh Fearnley-Whittingstall potrafi przyrządzić wspaniałe danie z mięsa gawrona, gołębia czy wiewiórki. 18:15 Atelier smaku na parze Odcinek 2 Magazyn kulinarny Gotowanie na parze jest zdrowe i smaczne. Gospodarze zaproponują wyborne potrawy, które można szybko przyrządzić, a ich oryginalnością zaskoczyć bliskich. 18:45 Anna Olson: Sezon na świeżość Magazyn kulinarny W kuchni Anna Olson kieruje się jedną zasadą: należy jeść świeże, lokalne produkty. W każdym odcinku gospodyni spotyka się z osobami, które mogą podzielić się doświadczeniem i ciekawostkami na temat jedzenia. 19:00 Żołądek czy rozsądek? Rozrywka W programie ścierają się dwa przeciwstawne obozy, których reprezentanci przekonują widzów do swojego punktu widzenia na temat zdrowego odżywiania się. 19:30 Dieta Agaty Magazyn poradnikowy 19:55 Bitchin' Kitchen Magazyn poradnikowy Nadia z pasją oddaje się kulinarnym wyzwaniom. Jest niezwykle utalentowana. Nie zawaha się przed podaniem potrawy typu "kolacja ze śniadaniem", "rehab ravioli" czy "zachwyć teściową". 20:00 Top chef Reality show Program sprawdza podstawowe kwalifikacje do bycia szefem kuchni, a także poddaje próbie wszechstronność i kreatywność uczestników. Wszystko weryfikowane jest za pomocą zadań kulinarnych. 20:30 Warsztaty smaku kuchni+ Reality show 21:30 Gary Rhodes na Karaibach Serial dokumentalny Gary Rhodes wybiera się na egzotyczne wakacje. Odwiedza osiem karaibskich wysp, od Jamajki, przez Curacao, Barbados, po Trinidad. Chce poznać tamtejsze smaki i przepisy na lokalne potrawy. 22:00 Jamie w domu Magazyn kulinarny Jamie jest zafascynowany zdrowym jedzeniem, lubi gotować w domu, z prostych i ogólnie dostępnych składników. Najchętniej sięga po owoce i warzywa, które udało mu się wyhodować we własnym ogródku. 23:00 Dziki obiad Łukasza Łuczaja Odcinek 4 Magazyn poradnikowy Prowadzący podzieli się z widzami wiedzą na temat różnych gatunków dzikich roślin jadalnych i ziół. Pokaże jak odróżnić dobre od złych oraz przyrządzi potrawy z ich wykorzystaniem. 23:30 Po-smak świata: Węgry Odcinek 3 Magazyn kulinarny Małgorzata Molska wyrusza na spotkanie z nowymi smakami i aromatami na Węgry. W każdym odcinku przygotowuje jedną potrawę inspirowaną doświadczeniami zdobytymi podczas podróży. 23:45 ● Trwa