StacjeFood Network13.04.2020 Food Network - Program TV na 13.04.2020 Od rana Po południu Wieczór 5 Lat Temu 13.04 Wczoraj Dzisiaj Jutro Sobota 17.05 Niedziela 18.05 Poniedziałek 19.05 Wtorek 20.05 Środa 21.05 Czwartek 22.05 Piątek 23.05 Sobota 24.05 Niedziela 25.05 Archiwum Flayowie jedzą na mieście Odcinek 5 Serial dokumentalny Bobby Flay i jego córka Sophie poszukują najlepszych lokalnych potraw. W każdym odcinku odwiedzają dwie restauracje serwujące te same dania. 00:15 Za Donalem… do Europy Odcinek 2 Sezon 2 Serial dokumentalny Donal wybiera się na Ikarię, grecką wyspę na Morzu Egejskim, z misją znalezienia sekretu wiecznej młodości. Jej mieszkańcy żyją o 10 lat dłużej niż ludzie w Europie i Ameryce. 00:45 Przekąski z całego świata Odcinek 2 Magazyn kulinarny W poszukiwaniu najlepszego jedzenia Aarti Sequeira przemierza różne zakątki globu. Lokalni mieszkańcy i profesjonalni kucharze dzielą się z widzami swoją pasją do gotowania. 01:15 Najlepsze przysmaki z plaży Odcinek 1 Magazyn kulinarny Katie Lee z zamiłowaniem szuka regionalnych specjałów serwowanych na plażach w różnych zakątkach świata. 01:45 Wyżerka po taniości Odcinek 5 Magazyn kulinarny Ali Khan, autor bloga "Bang for Your Burger Buck", ma 12 godzin i jedynie 35 dolarów, by znaleźć najlepsze oferty na śniadanie, obiad, podwieczorek i kolację. 02:05 Wyżerka po taniości Odcinek 6 Magazyn kulinarny Ali Khan, autor bloga "Bang for Your Burger Buck", ma 12 godzin i jedynie 35 dolarów, by znaleźć najlepsze oferty na śniadanie, obiad, podwieczorek i kolację. 02:30 5 topowych restauracji Odcinek 12 Sezon 3 Magazyn kulinarny W każdym odcinku autorzy przedstawiają jedną z ulubionych potraw Amerykanów oraz miejsce, w którym warto jej skosztować. Wraz z kamerą odwiedzają restauracje serwujące burgery, steki i dania z grilla. 02:50 5 topowych restauracji Odcinek 13 Sezon 3 Magazyn kulinarny W każdym odcinku autorzy przedstawiają jedną z ulubionych potraw Amerykanów oraz miejsce, w którym warto jej skosztować. Wraz z kamerą odwiedzają restauracje serwujące burgery, steki i dania z grilla. 03:15 Bobby i Damaris gotują Odcinek 1 Magazyn kulinarny Bobby Flay i Damaris Phillips goszczą przyjaciół, serwując im swoje najlepsze dnia. Z pasją rozmawiają o amerykańskich specjałach i najnowszych kulinarnych trendach. 03:40 Polowanie na torty Odcinek 1 Sezon 3 Magazyn kulinarny Anna marzy o torcie weselnym, który odzwierciedli jej greckie korzenie. Najlepiej, żeby był ozdobiony klejnotami i był cały w kolorze złota. Jednakże jej przyszły mąż, Ray, woli dziką zwierzynę i życie na łonie natury. 04:05 Polowanie na torty Odcinek 2 Sezon 3 Magazyn kulinarny Oliver, burmistrz Miami Gardens. marzy o tort weselnym w barwach zielonych i pomarańczowych, koniecznie z miniaturkami lokalnych zabytków. Jego narzeczony Pandwe nalega na tort vintage, w stylu glamour z lat 20. XX w. 04:25Na żywo Dżungla od kuchni Odcinek 6 Magazyn kulinarny Nigel Marven i Anis Nabilah odwiedzają rezerwaty przyrody i obszary z chronionymi zwierzętami w Malezji. Ponadto wspólnie gotują na świeżym powietrzu. 04:45 Zjeść i zwariować Odcinek 1 Magazyn kulinarny Jeff Dunham i jego żona Audrey jadą do Las Vegas, aby delektować się lokalnymi potrawami. Wybierają się na brunch w mieście, spróbują najdroższego na świecie burgera i deseru lodowego. 05:10 Gotowanie z miłości Odcinek 6 Sezon 2 Magazyn kulinarny Dwóch szefów kuchni wyczarowuje kolację dla prowadzących i ich rodzin. Komponuje też zestaw przepisów, które każdy może z łatwością wykonać. 05:35 Kulinarny rejs po Polsce Odcinek 15 Magazyn kulinarny W tym wydaniu widzowie dowiedzą się, jak się tłoczy olej rzepakowy roztoczański, w jakich potrawach smakuje najlepiej, co dodać do sałatki z kiszonym łososiem bałtyckim i gdzie szukać czosnku niedźwiedziego. 06:10 Pyszne 25 Odcinek 9 Sezon 4 Magazyn kulinarny Anna Starmach uczy, jak w 25 minut przygotować dania za jedyne 25 złotych. W ciągu jednego odcinka zaprezentuje trzy autorskie przepisy. 06:40 Wiem, co jem Odcinek 12 Sezon 6 Magazyn poradnikowy W kolejnych odcinkach programu prowadząca wskaże widzom, jak rozpoznać rzeczywiście zdrową i odżywczą żywność znajdującą się na półkach sklepowych, obnaży też chwyty specjalistów od marketingu i reklamy. 07:10 Kobieta na Dzikim Zachodzie Odcinek 12 Sezon 18 Magazyn kulinarny Ree Drummond, autorka bestsellerowej książki kucharskiej, powraca na Dziki Zachód z pysznym jedzeniem, przyrządzanym na rozmaite okazje. 07:40 Kobieta na Dzikim Zachodzie Odcinek 13 Sezon 18 Magazyn kulinarny Szykując się do otwarcia pensjonatu, Ree Drummond testuje przekąski z mini baru - toffee, suszone morele w czekoladzie, ciasteczka z posypką oraz słone, chrupiące chipsy. 08:10 Światowa kuchnia Ravinder Odcinek 5 Magazyn kulinarny Brytyjska kucharka Ravinder Bhogal zabiera widzów w kulinarną podróż, podczas której pokazuje, jak jada się na całym świecie. Ponadto gospodyni w każdym z przepisów dodaje swoje pomysły. 08:40 Molly gotuje na farmie Odcinek 1 Sezon 2 Magazyn kulinarny Molly Yeh dzieli się z widzami doświadczeniem życia na farmie i przyrządza dania inspirowane jej chińskim i żydowskim pochodzeniem. 09:10 Dania prosto z pola Film dokumentalny Bloggerka, miłośniczka gotowania Shaye Elliot, pokazuje widzom, jak wygląda jej życie na farmie. Dzieli się też wspaniałymi przepisami i serwuje łatwe do przygotowania, wiejskie pyszności. 09:40 Patenciary Odcinek 1 Magazyn kulinarny W pierwszym odcinku programu "Patenciary" Daria Ładocha wraz ze swoimi córeczkami przygotują proste i kolorowe dania na imprezę. 10:10 Patenciary Odcinek 2 Magazyn kulinarny W tym odcinku Daria Ładocha wraz z córeczkami - Manią i Laurą przygotują proste i efektowne propozycje dań na spotkanie z przyjaciółmi. 10:40 Sielskie życie Reportaż Agnieszka i Filip porzucili życie w mieście i zamieszkali na pograniczu Bieszczad i Beskidu Niskiego, w miejscowości Mokre, gdzie prowadzą pracownię kowalstwa artystycznego i metaloplastyki. 11:10 Kulinarny rejs po Polsce Odcinek 23 Magazyn kulinarny Mikołaj Rey podróżuje po Polsce i smakuje różnych lokalnych specjałów. Odwiedza miejsca, gdzie powstają wyjątkowe produkty regionalne. Korzystając z poznanych przepisów, przygotowuje własne potrawy. 11:40 Z gruntu zdrowo Odcinek 5 Sezon 2 Magazyn kulinarny Gospodarz programu udowadnia, że polskie warzywa i owoce to bezcenne źródło zdrowia i nieskończona inspiracja do tworzenia pysznych potraw. Udaje się na pola, by przekonać się, jak wyglądają uprawy. 12:10 Z gruntu zdrowo Odcinek 6 Sezon 2 Magazyn kulinarny Tadeusz Muller spotka się z Bogusławem, który w Umiastowie pod Ożarowem Mazowieckim uprawia pyszne marchewki. W plenerze przygotuje surówkę z marchewki i cytryny, którą podaje w marchewkowym naleśniku. 12:40 Makłowicz w drodze Odcinek 8 Sezon 2 Magazyn kulinarny Program ukazuje związki kuchni z kulturą i historią odwiedzanych przez Roberta Makłowicza regionów, odkrywa lokalne tradycje oraz miejscowe specjały i osadza je w kontekście historii małych ojczyzn. 13:10 Zawód: szef kuchni Program dokumentalny Martin Gimenez Castro opowiada skąd wzięła się u niego pasja do gotowania, co najbardziej lubi, a także, jak znalazł się w Polsce. Ponadto zdradza przepisy m.in. na stek z tuńczyka, tatar z tuńczyka oraz sushi na bazie quinoy. 13:40 Przepis na sukces Odcinek 1 Magazyn kulinarny W programie Katarzyna Meller poszukuje nowych smaków i gromadzi przepisy, podpatrując przy pracy szefów kuchni znanych polskich restauracji oraz miłośników gotowania. 14:10 Przepis na sukces Odcinek 1 Sezon 3 Magazyn kulinarny Katarzyna Meller odwiedza "Starą Kuźnię" na Mazurach - miejsce, w którym można poczuć atmosferę polskiej wsi. Sztandarowym daniem, oprócz sernika, który jest przysmakiem Kasi, jest serce jagnięce. 14:40 Odkrycia Magdy Gessler Odcinek 1 Sezon 2 Serial dokumentalny Magda Gessler odwiedza Rezydencję Luxury Hotel w Piekarach Śląskich. W menu: tatar ze strusia z galaretką z kiszonej kapusty. Ponadto tarta z wędzoną słoniną, kacze ozorki, flaki cielęce oraz faszerowana przepiórka z liśćmi kalarepy. 15:10 Odkrycia Magdy Gessler Odcinek 2 Sezon 2 Serial dokumentalny Restauratorka udaje się do Krakowa. W restauracji Fiorentina kosztuje nowoczesnej polskiej kuchni z włoskim akcentem. Na stół trafia Pstrąg Ojcowski, wędzony dymem z jabłonki pod cukrową kopułą. 15:40 Przyślij przepis Odcinek 1 Sezon 2 Magazyn kulinarny Kamila spędza wakacje z dziećmi - Leonem i Zuzią w Chałupach. Bohaterowie mieszkają i gotują w przyczepie - na dwóch palnikach. Często korzystają z grilla. Ich dania muszą więc być szybkie i proste, ale też zdrowe. 16:10 Przyślij przepis Odcinek 4 Sezon 2 Magazyn kulinarny Autorzy odwiedzają pasjonatów gotowania. Podpatrują, jaki jest ich sposób na udany obiad czy kolację. Zaglądają do kuchni widzów, którzy będą mogli zaprezentować swoje przepisy na popisowe dania. 16:40 Przyślij przepis Odcinek 5 Sezon 2 Magazyn kulinarny W tym odcinku Zakopane i Klementyna Gąsienica-Byrcyn, góralka wierna podhalańskim tradycjom kulinarnym. 17:10 Kuchnie na 100 palników Magazyn kulinarny Program przedstawia funkcjonowanie kuchni w Grand Hotelu, gdzie niemal cała dobę pracuje 30 kucharzy i 40 kelnerów. Widzowie dowiedzą się, jakie dania zamawiają królowie i celebryci. 17:40 Mistrzowie smaku Film dokumentalny 18:10 Smaczny Dubaj Reportaż Hanna Zborowska-Neves odkrywa przed widzami sekrety emirackiej kuchni. Każdy znajdzie tu coś dla siebie: od skromnych barów w zaułkach starego miasta, przez bazar, aż po eleganckie dubajskie lokale. 18:40 Smaczny Zanzibar Reportaż Zanzibar słynie z owoców morza oraz przypraw sprowadzonych tutaj w XIX wieku przez sułtana Omanu. Hania Zborowska-Neves odbędzie podróż po smakach tej wyspy. 19:15 Smaczny Mediolan Reportaż Agata Balazy-Bałdan udowodnia, że we Włoszech wszystko kręci się wokół jedzenia. Zabiera widzów do ekskluzywnych restauracji, ale też lokali, gdzie serwuje się smaczne jedzenie za mniejsze pieniądze. 19:45 Subiektywny ranking smaków Odcinek 2 Magazyn kulinarny W tym odcinku jedzenie na pocieszenie, czyli grzeszne przyjemności. Jedzenie, które rozluźnia i przynosi ulgę od stresu, idealne na chwilę komfortu i zadowolenia. 21:15 Odpicowane torty Odcinek 1 Real tv Czterech cukierników staje w szranki, żeby jury mogło wyłonić autora niebanalnego tortu. Tematem pierwszej rundy jest piękno w bestii. Uczestnicy muszą wybrać jeden "brzydki" składnik, np. kwaśny lub gorzki i jeden "ładny", czyli słodki. 21:45 Kuchnia dla odważnych Odcinek 5 Sezon 2 Magazyn kulinarny Walenty wybiera się do słowiańskiej osady w Biskupinie, żeby odkryć dawne sposoby gotowania. Spotyka tam Krzyśka, który jest znawcą kuchni neolitycznej. Kucharze budują prymitywną kuchnię w starym zalanym kamieniołomie. 22:45 Cukiernicze rewolucje Odcinek 1 Serial dokumentalny Słynny cukiernik Ernst Knam wyrusza z misją ratowania upadających cukierni. Podróżuje po Włoszech, dzieli się doświadczeniami z właścicielami niedochodowych biznesów. 23:15 ● Trwa