Okrasa łamie przepisyOdcinki Okrasa łamie przepisy Streszczenia odcinków Polska 2024 Odcinek 171 - Grójeckie jabłka Karol Okrasa wyrusza na wyprawy kulinarne do wybranych zakątków Polski. Przygotowuje smaczne dania, podkreśla ich walory smakowe i zdrowotne. Przy okazji prezentuje region i miejscowość. Odcinek 171 - Grójeckie jabłka Karol Okrasa wyrusza na wyprawy kulinarne do wybranych zakątków Polski. Przygotowuje smaczne dania, podkreśla ich walory smakowe i zdrowotne. Przy okazji prezentuje region i miejscowość. Odcinek 170 - Tatarskie pierogi Karol Okrasa jedzie na Podlasie, gdzie mieszają się wpływy wielu kuchni regionalnych, w tym kuchni tatarskiej. Prawdopodobnie Tatarzy wprowadzili pierogi na polskie stoły. Odcinek 170 - Tatarskie pierogi Karol Okrasa jedzie na Podlasie, gdzie mieszają się wpływy wielu kuchni regionalnych, w tym kuchni tatarskiej. Prawdopodobnie Tatarzy wprowadzili pierogi na polskie stoły. Odcinek 169 - Kuchnia łemkowska nad Odrą Okrasa zabiera widzów w podróż kulinarną do gminy Rudna na Dolnym Śląsku. Ponad 30 procent mieszkańców to potomkowie Łemków przesiedlonych w latach 40. XX wieku w ramach akcji "Wisła". Odcinek 169 - Kuchnia łemkowska nad Odrą Okrasa zabiera widzów w podróż kulinarną do gminy Rudna na Dolnym Śląsku. Ponad 30 procent mieszkańców to potomkowie Łemków przesiedlonych w latach 40. XX wieku w ramach akcji "Wisła". Odcinek 168 - Schabowy z kamienia Karol Okrasa wyrusza na wyprawy kulinarne do wybranych zakątków Polski. Przygotowuje smaczne dania, podkreśla ich walory smakowe i zdrowotne. Przy okazji prezentuje region i miejscowość. Odcinek 168 - Schabowy z kamienia Karol Okrasa wyrusza na wyprawy kulinarne do wybranych zakątków Polski. Przygotowuje smaczne dania, podkreśla ich walory smakowe i zdrowotne. Przy okazji prezentuje region i miejscowość. Odcinek 167 - Zatorskie karpie Karol Okrasa wyrusza na wyprawy kulinarne do wybranych zakątków Polski. Przygotowuje smaczne dania, podkreśla ich walory smakowe i zdrowotne. Przy okazji prezentuje region i miejscowość. Odcinek 167 - Zatorskie karpie Karol Okrasa wyrusza na wyprawy kulinarne do wybranych zakątków Polski. Przygotowuje smaczne dania, podkreśla ich walory smakowe i zdrowotne. Przy okazji prezentuje region i miejscowość. Odcinek 166 - Podlaski posiłek oracza Okrasa wyrusza na Podlasie, do Muzeum Rolnictwa w Ciechanowcu. Kucharz przygotuje trzy potrawy idealne dla ciężko pracującego rolnika. Odcinek 166 - Podlaski posiłek oracza Okrasa wyrusza na Podlasie, do Muzeum Rolnictwa w Ciechanowcu. Kucharz przygotuje trzy potrawy idealne dla ciężko pracującego rolnika. Odcinek 165 - Róże i pomidory Karol Okrasa zaprasza widzów na ogromne pole, gdzie rosną krzaki dzikiej róży. W kuchni można wykorzystywać zarówno owoce, jak i płatki kwiatów. Owoce dzikiej róży są bogate w witaminy i minerały. Odcinek 165 - Róże i pomidory Karol Okrasa zaprasza widzów na ogromne pole, gdzie rosną krzaki dzikiej róży. W kuchni można wykorzystywać zarówno owoce, jak i płatki kwiatów. Owoce dzikiej róży są bogate w witaminy i minerały. Odcinek 164 - Kuchnia sokiem płynąca Ludzie dbający o zdrowie chętnie sięgają po świeżo tłoczone soki. Okazuje się, że sok to doskonały produkt do marynowania mięsa i ryb. Jest przydatny do gotowania kasz, robienia sosów i zup. Odcinek 164 - Kuchnia sokiem płynąca Ludzie dbający o zdrowie chętnie sięgają po świeżo tłoczone soki. Okazuje się, że sok to doskonały produkt do marynowania mięsa i ryb. Jest przydatny do gotowania kasz, robienia sosów i zup. Odcinek 163 - Warszawska kuchnia wiślana Płynąc łodzią po Wiśle, Okrasa przygotuje trzy dania: podpiekaną bagietkę z sałatką z cebuli i pieczonej jagnięciny, placki z sosem kurkowym i marynowane, duszone żeberka podane na liściach sałaty. Odcinek 163 - Warszawska kuchnia wiślana Płynąc łodzią po Wiśle, Okrasa przygotuje trzy dania: podpiekaną bagietkę z sałatką z cebuli i pieczonej jagnięciny, placki z sosem kurkowym i marynowane, duszone żeberka podane na liściach sałaty. Odcinek 162 - Gotowanie na kukurydzianym polu Tym razem Karol Okrasa wyruszy do Sławęcic w województwie dolnośląskim. Znajdują się tu pola kukurydzy cukrowej, czyli tej, która nadaje się do jedzenia. Karol Okrasa przygotuje z niej trzy potrawy. Odcinek 162 - Gotowanie na kukurydzianym polu Tym razem Karol Okrasa wyruszy do Sławęcic w województwie dolnośląskim. Znajdują się tu pola kukurydzy cukrowej, czyli tej, która nadaje się do jedzenia. Karol Okrasa przygotuje z niej trzy potrawy. Poprzednia 1...151617...25 Następna Okrasa łamie przepisy w telewizji Sobota 10.05.2025 06:30 Odcinek46 TVP Kraków Sobota 10.05.2025 06:30 Odcinek46 TVP Lublin Sobota 10.05.2025 06:30 Odcinek46 TVP Rzeszów Sobota 10.05.2025 07:10 Odcinek183 TVP Rozrywka Sobota 10.05.2025 07:45 Odcinek184 TVP Rozrywka Sobota 10.05.2025 08:05 Odcinek396 TVP Kobieta Sobota 10.05.2025 08:40 Odcinek399 TVP HD Sobota 10.05.2025 12:00 Odcinek228 TVP Kobieta Sobota 10.05.2025 14:25 Odcinek401 TVP 1 Sobota 10.05.2025 15:25 Odcinek399 TVP Polonia Sobota 10.05.2025 16:20 Odcinek400 TVP HD Sobota 10.05.2025 21:55 Odcinek397 TVP ABC Pokaż więcej Pokaż mniej Podobne programy Co niesie dzień Wstęp wolny z kulturą Rusz się, człowieku ABC GOTOWANIA Kuchnia Billa: Notting Hill Jakubiak lokalnie Panorama litewska Mammaryla Jacques Pepin: podstawy dobrej kuchni Jazda polska, czyli jak przetrwać na polskich drogach