Okrasa łamie przepisyOdcinki Okrasa łamie przepisy Streszczenia odcinków Polska 2024 Odcinek 182 - Świeże ryby z Bałtyku Karol Okrasa spotka się z szefem kuchni, który w okolicach Krynicy Morskiej przyrządza dania ze świeżych ryb. Kucharz zaprezentuje swoje ulubione ryby bałtyckie i opowie, jak je przygotowuje. Odcinek 181 - Ryby w marynatach Okrasa wyrusza do miejscowości Piaski. Od gospodyni dostanie ryby w marynacie, soloną ikrę śledzia oraz suszone płaty sandacza z Zalewu Wiślanego. Z tych produktów stworzy trzy smaczne dania. Odcinek 181 - Ryby w marynatach Okrasa wyrusza do miejscowości Piaski. Od gospodyni dostanie ryby w marynacie, soloną ikrę śledzia oraz suszone płaty sandacza z Zalewu Wiślanego. Z tych produktów stworzy trzy smaczne dania. Odcinek 180 - Tradycyjny kurczak na nowo Karol Okrasa odwiedza niewielką miejscowość pod Maciejowicami. Sprawdzi, czym mięso kurczaków z hodowli ekologicznej różni się od mięsa kurczaków hodowanych przemysłowo. Odcinek 180 - Tradycyjny kurczak na nowo Karol Okrasa odwiedza niewielką miejscowość pod Maciejowicami. Sprawdzi, czym mięso kurczaków z hodowli ekologicznej różni się od mięsa kurczaków hodowanych przemysłowo. Odcinek 179 - Hutnicza rewolucja w polskiej kuchni Karol Okrasa odwiedza Muzeum Hutnictwa i Przemysłu Maszynowego w Chlewiskach. Opowie o tym, jak zaczęto używać kuchni z płytą stalową i fajerkami oraz przygotuje trzy ciekawe dania. Odcinek 179 - Hutnicza rewolucja w polskiej kuchni Karol Okrasa odwiedza Muzeum Hutnictwa i Przemysłu Maszynowego w Chlewiskach. Opowie o tym, jak zaczęto używać kuchni z płytą stalową i fajerkami oraz przygotuje trzy ciekawe dania. Odcinek 178 - Bezglutenowa kuchnia W tym odcinku Karol Okrasa odpowie na pytania od widzów, a także przyrządzi trzy potrawy bez glutenu. Pierwsza propozycja to kukurydziany chlebek z pastą z czerwonej fasoli i boczniaków. Odcinek 178 - Bezglutenowa kuchnia W tym odcinku Karol Okrasa odpowie na pytania od widzów, a także przyrządzi trzy potrawy bez glutenu. Pierwsza propozycja to kukurydziany chlebek z pastą z czerwonej fasoli i boczniaków. Odcinek 177 - Jaja na Wielkanoc Karol zaprasza widzów do miejscowości Luszkowo niedaleko Świecia. Znajduje się tu pięknie odrestaurowana, kryta strzechą chata pana Zdzisława. Okrasa przedstawi przepisy na wielkanocne śniadanie. Odcinek 177 - Jaja na Wielkanoc Karol zaprasza widzów do miejscowości Luszkowo niedaleko Świecia. Znajduje się tu pięknie odrestaurowana, kryta strzechą chata pana Zdzisława. Okrasa przedstawi przepisy na wielkanocne śniadanie. Odcinek 176 - Zielona kuchnia Karol Okrasa odwiedzi jedną z największych i najnowocześniejszych szklarni w Polsce. Pod Piotrkowem Trybunalskim na kilku hektarach przez cały rok rosną warzywa i zioła. Odcinek 176 - Zielona kuchnia Karol Okrasa odwiedzi jedną z największych i najnowocześniejszych szklarni w Polsce. Pod Piotrkowem Trybunalskim na kilku hektarach przez cały rok rosną warzywa i zioła. Odcinek 175 - Włoszczyzna na polskim stole Okrasa jedzie do Torunia. Wraz z profesorem Jarosławem Dumanowskim zajmie się włoskimi wpływami w polskiej kuchni. Kucharz spróbuje odtworzyć dawne przepisy i dostosować je do współczesnych gustów. Odcinek 175 - Włoszczyzna na polskim stole Okrasa jedzie do Torunia. Wraz z profesorem Jarosławem Dumanowskim zajmie się włoskimi wpływami w polskiej kuchni. Kucharz spróbuje odtworzyć dawne przepisy i dostosować je do współczesnych gustów. Odcinek 174 - Mięsne przysmaki z warzyw Okrasa wybiera się do miejscowości Boria koło Ćmielowa, gdzie uprawia się warzywa ekologiczne. Karol zaproponuje klasyczne polskie dania, w których mięso zostanie zastąpione warzywami. Odcinek 174 - Mięsne przysmaki z warzyw Okrasa wybiera się do miejscowości Boria koło Ćmielowa, gdzie uprawia się warzywa ekologiczne. Karol zaproponuje klasyczne polskie dania, w których mięso zostanie zastąpione warzywami. Odcinek 173 - Święto ziemniaka Karol Okrasa odwiedza Muzeum Wsi Radomskiej. Co roku odbywa się tutaj festiwal "Święto ziemniaka". Gospodynie z okolicznych wsi prezentują regionalne potrawy z ziemniaków. Odcinek 173 - Święto ziemniaka Karol Okrasa odwiedza Muzeum Wsi Radomskiej. Co roku odbywa się tutaj festiwal "Święto ziemniaka". Gospodynie z okolicznych wsi prezentują regionalne potrawy z ziemniaków. Odcinek 172 - Opolskie potrawy wigilijne Karol Okrasa wyrusza na wyprawy kulinarne do wybranych zakątków Polski. Przygotowuje smaczne dania, podkreśla ich walory smakowe i zdrowotne. Przy okazji prezentuje region i miejscowość. Poprzednia 1...141516...25 Następna Okrasa łamie przepisy w telewizji Sobota 10.05.2025 06:30 Odcinek46 TVP Poznań Sobota 10.05.2025 06:30 Odcinek46 TVP Lublin Sobota 10.05.2025 06:30 Odcinek46 TVP Rzeszów Sobota 10.05.2025 07:10 Odcinek183 TVP Rozrywka Sobota 10.05.2025 07:45 Odcinek184 TVP Rozrywka Sobota 10.05.2025 08:05 Odcinek396 TVP Kobieta Sobota 10.05.2025 08:40 Odcinek399 TVP HD Sobota 10.05.2025 12:00 Odcinek228 TVP Kobieta Sobota 10.05.2025 14:25 Odcinek401 TVP 1 Sobota 10.05.2025 15:25 Odcinek399 TVP Polonia Sobota 10.05.2025 16:20 Odcinek400 TVP HD Sobota 10.05.2025 21:55 Odcinek397 TVP ABC Pokaż więcej Pokaż mniej Podobne programy Co niesie dzień Wstęp wolny z kulturą Rusz się, człowieku ABC GOTOWANIA Kuchnia Billa: Notting Hill Jakubiak lokalnie Panorama litewska Mammaryla Jacques Pepin: podstawy dobrej kuchni Jazda polska, czyli jak przetrwać na polskich drogach